Sastāvdaļas 2 personām:
- Milti – 70g
- Olas – 30g
- Eļļa – 20ml
- Sāls rupjā
- Cukurs
- Satori Alfa Smiltsērkšķu nektārs – 30ml
- Eļļa cepšanai
- Zemenes svaigas – 400g
- Bazilika lapas svaigas
- Ogas – 40g
- Apelsīns
- Pistāciju riekstu saldējums 50g
- Pūdercukurs
- Piparmētras svaigas
Recepte:
- Pagatavo plāno pankūku mīklu, pievienojot klāt smiltsērkšķu nektāru no Satori Alfa.
- Uzcep plānās pankūkas, novieto lai atdziest, tad sagriež 1,5 cm biezās sloksnēs. Sakarsētā eļļā sagrieztās sloksnes vēlreiz cep, kamēr paliek stingras un kraukšķīgas.
- Pagatavo mērci – zemenes, cukuru, ūdeni sablenderē. Bazilika lapas, pūdercukuru sablenderē.
- Tad visu kārto uz šķīvja. Pasniedz ar sagatavotām mērcēm un saldējumu. Dekorē ar ogām, piparmētru, apelsīnu filejām.
Receptes autors:
Jānis Rozītis
Hotel Jūrmala Spa Šefpavārs